Holiday

By , 2011/06/09

Ooof. I måndags var vi ute i den Stockholmska skärgården i några timmar. Sedan fick Snorres mamma något maniskt (ungdomligt?) i blicken och skulle absolut in på Skansen till varje pris. Eller “varje pris” säger jag, men när de två pensionärerna i sällskapet (jag och Snorre) fick syn på prislappen (125 kr per skalle) drämde vi näven i bordet och sa att nog fick vara nog. Istället smet vi in i nationaldagsparaden, låtsades tillhöra Klarakyrkan, och lyckades med nöd och näppe pressa oss igenom grindarna innan vakterna upptäckte bluffen.  Kvällen avslutades framför en dokumentär om apor på Kunskapskanalen, och Alan Alda var så jäkla mysig att Cat Stevens framstod som en rabiessmittad liten pudel i jämförelse. Måste beställa Planet Earth och Life nu. NU.

Det var som att tavlan talade till mig! I 24 år har jag planlöst irrat omkring på denna jord, utan mål eller riktning. Nu var den förlorade dottern äntligen hemma.

Pippifåglar!

Ungdomen var i gasen…

… medan pensionärerna satt och surade. Lookin’ awesome i min Iron man-tröja och robusta valv-axlar inspirerade av Roms klassiska arkitektur.

Vi satte händerna i sidan och sa “Dävafintdähär” mellan lyckliga suckar, precis enligt regelboken.

Dvärgpippifåglar!

Jag: “Har du sett den häftiga lyftkranen?”

Snorre (häftig inandning): “En leopard!!!”

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

6 svar på “Holiday”

 1. Sanna says:

  HAHA! Leopard!! Anna vs. Snorre : 1-0.
  Men du, var säger du, ska vi mötas på skansen och dela på ett fläskberg nästa år – cirka augusti nångång – när vi insett att vi inte blivit brunbrända 16åringar den sommaren heller?

  • Vän av ordning och konsekvens says:

   HAHA! Nä alltså, jag är ledsen, men jag är inte samma människa längre som i gymnasiet där jag småsint nog var tillräckligt oförskämd för att (på goda grunder) anklaga dig för att inte own up to your part of the deal när vi delade på en chokladkaka. 2011 – och framförallt 2012s – version av Anna insisterar på att vi beställer en varsin.

 2. Helén says:

  Hallå Anna!
  Du “glömde” skriva om hur de två pensionärerna fegade ur och inte ville följa med i paraden ända in på hedersplatserna. Tänk bara vilken utsikt vi hade fått över kungligheterna??? Istället fick vi tack vare er två pensionister stå bakom en del stinkbombare. Jaja, sånt är livet!!!
  Kram

  • Vän av ordning och konsekvens says:

   Hahaha! Ja jag vet, men det såret kändes fortfarande alltför färskt för din sons känsliga sinne. Om han skulle bli påmind om dina resoluta kliv när du i princip trampade de stackars säckpipeblåsarna på hälarna i ditt försök att ta dig upp på scenen så skulle det säkert leda till en domino-spiral av förnedrande minnen som till exempel när flickorna på bussen misstog honom för “din kompis”. Och det vill jag såklart inte utsätta honom för! :)
   Kram!

 3. Manis says:

  Massa pippifogglar! Vitkindad gås!

Svara på