Welcome to Dumpville. Population: you.

By , 2011/03/07

En liten sidenote som jag tror kan intressera moí, Rami, Östman och ingen annan är att författaren Patrick Rothfuss (whom I knew nothing of  until five minutes ago) vill köpa Fireflyrättigheterna  och skänka dem till Nathan Fillion. I ett öppet brev till historiens 21:a snyggaste karl skriver han bland annat:

Left to my own devices, I will probably spend my royalty money on useless bullshit. I will buy rare books and narwhal horns. If the book sells extremely well, I expect I’ll probably do something like buy an abandoned missile silo and convert it into my secret underground lair.

Clearly, this way lies madness.

Och ja, ni hör ju själva att förnuftets röst kanaliserar dessa fingrar. Den där Patrick Rothfuss förresten! Jag är vanligtvis helt inne på Måns linje – att kalla sig författare efter att Margaret Mitchell äntrat jordelivet (bara för att 49 år senare lämna det igen under en taxi) är lite som att utse en sjukgymnast till världens bästa hjärnkirurg. Med andra ord var jag – den fantastiska Fireflyvinkeln till trots – minst sagt skeptisk när jag läste vidare:

“On the same page, Paul Goat Allen gives The Wise Man’s Fear the best review I expect I will ever receive in my whole life. I’m serious. You’d think he wrote it after I pulled his children out of a burning building or something”

Det tyckte jag var lite kul, och innan jag visste ordet av det hade jag amazonat båda böckerna. Jag vet inte, det känns nästan lite oförskämt att  gå från klarhet till klarhet på det här viset när folk dör i Libyen och så, men att döma av en specifik detalj i bilden nedan (ni vet vilken!) så tror jag mig definitivt ha hittat rätt. IGEN.

The name of the wind och The wise man’s fear, come to mama!  Jag känner mig lite som Simba i Lejonkungen just nu faktiskt. Bara pga ett själsligt trauma i barndomen  (Härskarringen. Var den ärligt talat inte lite långtråkig?)  behöver man väl inte förneka  sig själv och sitt syfte på jorden? Jag säger inte att jag desperat måste uppsöka medeltidsveckan på Gotland eller börja lajva nu, men att axla manteln som en introvert fantasynörd, sluta använda schampoo, och lagligt döpa om mig till Smaiduephos? Absolut. Det vore nästan dumt att låta bli!

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Svara på