Wherever the children go I’ll follow them

By , 2008/09/18

Chrrrist. Måste skriva färdigt mitt minutfilmsmanus idag. Min lärare kom förbi för ett litet tag sedan och frågade hur det gick. “Bra!!! Bara bra!!!” kvittrade jag glatt, och skrattade gällt och glättigt samtidigt som jag med ett falskt “Oh, these? You mean these? Jag vet inte Huuur de dök upp på skärmen!!!”-leende tryckte ner ett dussintal Ebay och Amazon-fönster på skärmen.

“Om du får läsa? Eeeh… Ha ha haaa! Alltså. Jo. Alltså. Alltså! Det är fortfarande så mycket som återstår och minsta störningsmoment kan hindra mitt kreativa flöde, så, öh, men alltså… Titta här!!! Nollor och nördar – The complete series för bara 375 kronor!!! Vad sa du?” (svagt, medgörligt pip) “Ja. Okej. Förlåt… Jag ska börja på det nu.”
(tryckte generat och undergivet upp ett nytt Word-dokument)

Och här sitter jag alltså nu. Min uppgift är att skriva en dialog mellan två ungar i sexårsåldern som bråkar med varandra i baksätet på en bil. VarförvarförVARFÖR?! har jag aldrig tidigare brytt mig om att iaktta, lyssna och studera barn när de härjar vilt omkring? Jag vet i och för sig varför. Så fort det lilla ansiktet rynkas ihop till ett skrynkligt russin, den robusta halsen stöter fram några gnällande ljud med en trovärdighet och naturlighet som inte ens hade landat dem en roll i Våra bästa år, och den första tårblandade snordroppen når överläppens mjuka rundning, så svartnar det helt och hållet för mina ögon.

När jag sedan simmar upp till medvetandes yta igen så står jag vanligtvis böjd ovanför handfatet och tvättar bort blodet från mina händer, och byxbenen är alldeles smutsiga och blöta efter den långa närkontakten med den våta jorden.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

2 svar på “Wherever the children go I’ll follow them”

  1. M says:

    Det är aldrig försent att börja ju! :)

    Men, har du inte kvar sextonåringen inom dig? Det är ju bara att lyssna inåt så kommer en sådan dialog att spela upp sig inombords. Lyssna inåt och låt fingrarna springa över tangenterna. Easy!

  2. Anna Tyranna says:

    Jag hoppas att du menade sexåringen, för annars tycker jag mig ana att du antyder att mitt sextonåriga jag befann sig på samma mognadsnivå som en femåring… Och jag har bevisligen utrotat det lilla barnet inom mig, för här dansar inga fingrar över något tangentbord inte!

Svara på