Living on borrowed time (och pengar)

By , 2010/11/29

Jaja de blir spegelvända, och det tänker väl inte jag fixa heller… Vem tror ni att jag är egentligen? Alfred Einstein? I alla fall: söta Help-gossar för en 40-lapp!

Den här ska upp på kontoret för att påminna Oskar varje dag om att jag i princip skulle kunna vara hans mamma (han menar på att hans pappa såg ut EXAKT så på 70-talet.) Och för att reducera min arbets- respektive öka min salivproduktion med 95%.  “Oups, too much saliva there Pel!” 40 pix.

Yes. Jag är villig att slänga anseendet över axeln och bli lesbisk/fjorton för 5 kronor styck. DOCK: SalongK ger den fyra saxar av fem möjliga, och Modette smäller till med fyra rosa diamanter (!) och skanderar “Megaromantiskt!”

Yessir… went havoc i ett tidningsställ och rev ner skyltar i min iver att slita åt mig allt i min väg för fem riksdaler styck.

“You know how John Lennon was better then all the rest of The Beatles but he never realized it until he met Yoko? Well I’m gonna be Jack’s Yoko!”

“You want to be Yoko?!”

Ojdå. En liten walk of shame. Jag antar att jag aldrig mer kommer kunna pika Jonas “motor syckel jackt” Holmkvist för hans utomordentliga svar “Onkel Toms stuga” (när jag bad honom nämna en bok av  Dickens) efter det här… Eller, vänta lite nu…

“En eller ingen? En eller ingen? En eller ingen?” (Det blev båda)

Oh! Tänk er att vrålskrika i kapp med favoriten Monkberry Moon Delight på en sinnessjukt hög volym. 20 riksdaler.

The River – 30 big ones. Skivorna som man både kan lyssna på, och köpa, om och om och om igen!

20 bagis.

“Anna Karlsson är ett geni!” – Anna Karlssons mamma…s förstfödda dotter.

“Anna Karlsson…” “…är…”  “…”på fullaste allvar…” “… vis…” – arg insändare.

“I have a dream” – Martin Luther King.

Jo! Det här tror jag på! Hittade Southside Johnny and the Asbury Jukes-albumet “Hearts of stone” (vilket – kära, obildade pöbel – förstås är en låt som skrevs av Bruce) från -78 för 45 småslantar. Det här kanske låter otroligt, men om man ser de två uppträda sida vid sida på den tiden (vilket man bör göra. För det är helt vansinnigt svängigt. Eller som en utav kommentarerna uttrycker det: ‘Southside is on his 14th beer at this? point.’) så är det Johnnys o-er-hörda karisma man inte kan slita blicken ifrån. Bruce -78! Degraderad till någon sorts osynlig bakgrundsfigur!! Ni hör ju själva!!! Ny livsdröm (tänk er att meningen poppar upp likt en “New quest!”-notice i ett äventyrsspel): att åka till New Jersey och se Bruce och Southside Johnny uppträda sida vid sida på The Stone Pony. 45 spänn.

“Vaskaruhaförrenhärrå?”

“En guldpeng.”

“SÅLD av den läskiga mannen som fortfarande bor hemma hos sin – eventuellt uppstoppade – mamma vid 45 års ålder!”

Paul Simons Graceland (aka Paul Simons Pet sounds, Sgt Pepper osv osv) tjuvad för 40 penningar.

Simon and Garfunkel – The concert in Central Park i sinnessjukt nyskick* med en tolvsidig bok för 25 spottstyver.  (* i alla fall innan försäljaren tappade den i golvet efter inspektionen. Eller innan jag gjorde en klassisk fool of myself på tunnelbaneperrongen när jag tappade ut en påse, böjde mig ner för att plocka upp den och på samma gång skickade iväg en kaskad av skivor och böcker ur en annan påse över golvet SAMTIDIGT som jag tappade byxorna)

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

6 svar på “Living on borrowed time (och pengar)”

 1. Sanna says:

  Men vart hittade du denna guldgruva till loppis?? Alla loppisar jag gått på har det i princip bara funnits porslinskatter och Kitty-böcker på! Jag beordrar dig att leta upp en likvärdig till mitt nästa sthlms-besök!
  Jag applåderar alla inköp! Förutom P.s I love you som är sentimentalt dravel (och jag har en ilande aning om att det Reese Witherspoon-filmen inte kommer vara någon succé den heller)

 2. India Wilkes says:

  Hahahaha I will teach you to talk the talk and walk the walk i loppissammanhang! Åooouuuöööhhhhh vad är det du säger, sentimental smörja!!! Det är ju det VÄRSTA nåt kan vara. Jag hade för mig att du till och med tipsade om denna på nån noliamässa någon gång, men jag förstår nu att jag måste ha varit helt ute och cyklat. Jo vanity fair kan ju bli rätt fet! 1800-talsförlaga, det tror jag på! FÖRRESTEN. vet du vem jag träffade på tunnelbanan idag? Nathaniel! Från midgård, du vet.

 3. pappa says:

  Alfred, Albert Einsteins berömda brorsa. Jag hoppas du skämtar, Anna, annars får du läsa NE från A till Ö när du kommer hem.

  • India Wilkes says:

   Det var ett skämt! ;) Ur kingpin!

   • pappa says:

    Skönt att höra. Bra skivor har du köpt. Men har du möjlighet att spela upp dem? Har Stefan en vinylspelare?

    • India Wilkes says:

     Mjah, så snart min ekonomi har simmat upp på land igen efter this shipwreck så kommer jag köpa en, de är inte så farligt dyra! Sitter redan och myser vid tanken på att koppla upp den mot Snorres högtalarsystem, härligt! :)

Svara på