Oh, Holmes, your very name, will never leave this girl the same.

By , 2010/01/02

sherlock

The detective with his magic powers! I could rub his gentle brow for hours. His manly chest, his stubbled jaw, everything about him leave me raw… with joy. Oh, Holmes, your very name, will never leave this girl the same.

Jag måste säga att jag blev oerhört förtjust i Sherlock Holmes. Sitter fortfarande och biter  mig skälmskt i underläppen med ett drömskt leende när jag tänker tillbaka på Robert Downey Jrs fenomenala rolltolkning. Sanna var förstås det mest förträffliga biosällskapet man kunde tänka sig, från det att vi var de ENDA I SALEN som gapskrattade åt *actionscener till löjlig hårdrocksmusik* “TITANS” *actionscener till löjlig hårdrocksmusik* “WILL” *actionscener till löjlig hårdrocksmusik* “CLASH” *fler actionscener till löjlig hårdrocksmusik* “‘CLASH OF THE TITANS’, på bio snart”, till eftertexterna då jag pep fram: “Sanna… Sanna!!! Såg du..? När han smällde ner fotografiet! Såg du?!? Från det ögonblicket Visste jag att det här skulle bli-” varpå Sanna klappade mig lugnande på axeln och förklarade att hon omedelbart hade förstått att det var den “extra lilla kryddan som skulle få mina smaklökar på fall”.

Vi var båda två mkt betuttade efteråt, needless to say, och skakade högtidligt hand på “same procedure next year?” Same procedure as always.

Kvällens bästa: Holmes, såklart!!! “Get that thing out of my face!” It’s not in your face, it’s in my hand. “Get that thing that’s in your hand out of my face”

Kvällens näst-bästa: Sannas imitation av hur hon alltid har tolkat Sherlock Holmes i böckerna. Dvs när hon svansade omkring med vaggande höfter och en fisförnäm hand i luften och – med en KLOCKREN överklassdialekt, typ gässen i Aristocats – sade saker som “Elementärt kära Watson, att den här haaandskeeen bevisar vem mördaren är” (jajaja jag gör det verkligen inte rättvisa här, men at the time skrattade jag så att jag nästan fick ett astmaanfall)

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

4 svar på “Oh, Holmes, your very name, will never leave this girl the same.”

 1. Sanna says:

  Haha sjukt bra kväll all in all! Men tilläggas bör att jag faktiskt inte läst böckerna själv nångång, det var bara den snobbiga-ture-sventon-med-afternoon tea-bilden jag hade fått av nån anledning. Boy was I wrong!

 2. Anna Tyranna says:

  HAHA! HAHA “afternoon tea”. A true delight att läsa, Sanna! Absolutely marvellous! Jag har gjort vissa efterforskningar nu (dvs noggrant intervjuat herman på varenda liten detalj), och 1. irene adler existerade verkligen
  2. holmes boxades faktiskt ibland.
  Jag vill lägga in en förhandsbeställning på filmen redan nu!

 3. Sanna says:

  jag längtar redan efter extramaterialet!

 4. Anna Tyranna says:

  !!!!!!!! jag längtar redan efter hur du imiterar allt som händer och sägs på extramaterialet för mig, på ett sånt roligt vis att originalet aldrig kan leva upp till det!

Svara på