What others may want for free

By , 2009/08/16

Det verkar som om min arbetsmoral har hittat ett annat sätt att uttrycka sig på, nu när den inte längre gör skäl för sig på jobbet. (Alltså. Jag har fortfarande arbetspass kvar, jag jobbar bara inte längre… if you know what I mean…) Till exempel så köpte jag precis tv-spel för 1600 kronor. Yes sir. Min och Snorres lilla kärnfamilj är snart så genomarisk att självaste Adolf står längst bak i  den applåderande klungan medan han stryker en rörd tår ur ögat med baksidan av handen och ler ett generat och urskuldande “Oh, well, what can you do?”-leende.

 

Precis som Keanu Reeves gjorde i Speed när han en efter en skickade iväg passagerarna ur den skenande bussen med en betryggande “Off you go little fella'”-klapp på axeln mitt framför näsan på en intet ont anandes Dennis Hopper, så genomför jag dagligen hemliga operationer när jag kvickt som en vessla bryter mig in i bankkontot via förenklad inloggning, och hastigt smusslar iväg blandade summor pengar från sparkontot till kortkontot. “Okej, men det här är den sista femhundringen jag för över. Och nu ska det här banne mig räcka till resan hem också!” har jag sagt med en föraktfull fnysning så många gånger den här veckan att jag blivit alldeles yr i huvudet av syrebristen. Men nu rullade ju precis en ny busslast med surt förvärvade penningar iväg – med slutdestination Megastore.se – så jag får väl ta och tjuva ur valvet imorgon med. Det måste dock bli för den absolut sista gången. Hör du det?

 

Nu är det dags att sova. Måste upp klockan åtta imorgon bitti och häva mig över cykeln för en vinglig milsresa till jobbet i motvind. Bävar inför uppstigningen om sex timmar; har redan varit och smuttat på sömntimmarna alldeles för ofta den här veckan as it is. Och min sista livlina i väckningsväg ligger just nu okontaktbar och vaggar fram och tillbaka med huvudet i en sömn som låter meddela att it ain’t going nowhere under de närmaste tolv till femton timmarna. Hurra.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Svara på