Vanity working on a weak mind produces every kind of mischief

av , 2010/07/29

Honken tänker förresten tatuera sig under sin utlandssemester om en månad. Ni hör ju själva hur briljant det här kommer att bli. Förväntningarna är förstås skyhöga efter den förra vinstlotten  som redan pryder hans underarm (en utskriftsvänlig bild till typ altaret/sängkammartaket hittar ni här, men den bör endast ses av er som inte har religiösa förpliktelser på annat håll redan).

Det minutiösa förarbetet, som är något av Honkens trademark i allt han företar sig, har inletts, och det skulle inte förvåna mig det minsta om han i skrivande stund är fullt upptagen med att finkamma landets Lunarstormpresentationer på jakt efter värdiga visdomar. Mitt nära släktskap med MacGyver gjorde sig som vanligt påmint när jag desperat försökte flagga för det praktiska i att förena  nytta med nöje och skriva “Alltid stavas alltid med två l, aldrig stavas aldrig med två l” men jag kunde se  i hans blick att loppet redan var förlorat. Han hade bestämt sig. För “Efter regn kommer solsken”.

Skit också. Måste sova. “Hjälp! PSP:n styr mitt liv!” – snart en (brittisk) dokumentär nära dig. Gonatt!

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

OMG OMG OMG

av , 2010/07/29

Varför har ingen meddelat mig om att BBC har tagit sig an Sherlock Holmes i modern tappning?!  MED MARTIN FREEMAN I ROLLEN SOM WATSON. Jag begär inte att ni ska älska – eller ens tycka om – mig, men att aktivt motarbeta mina anspråkslösa försök till lycka på detta vis? Nä, vet ni vad. Usch! Vet hut!

Sen är det ju förstås så att ingen någonsin kommer kunna fylla Robert Downey Jrs skor. Visst,  jag och Basil Rathbone hade en kortlivad romans för några år sedan, men i samma stund som Holmes årgång -2010 smällde ner fotografiet av Irene Adler på sitt skrivbord så torkade jag svetten ur min panna och checkade snabbt av med hjärtat: “Har du någonsin blivit så ögonblickligen, knädarrande attraherad av någon förut?”   “No Siree Bob!” svarade det med en flämtning och svalde hårt och ljudligt. Jag pep fram ett kvidande  “förstod väl det” och sedan greppade vi båda tag om armstöden så att knogarna vitnade och utstötte varsitt gnyende läte.

Still: MED MARTIN FREEMAN I ROLLEN SOM WATSON.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Scener ur ett äktenskap

av , 2010/07/29

Jag kommer nog med tiden att bli någon som refererar till sin respektive som “regeringen”. Eller Camilla Parker Bowles. Not to her face. But not because I’m scared of her. Detta är naturligtvis ingenting jag ser fram emot, men redan nu har jag börjat ha långa, livliga och inte så sällan uppretade diskussioner med min nuvarande sambo – mig själv.

“Hahaha! Lyssna på det här då! Sleeptalkinmans senaste: ‘Well, so what (if) you call me fat. I’ll forget you even existed the next time I see a doughnut.’ HahaHA!!! … Hrr-hrrm! Jo, jag sa: ‘Ly-‘”

“Jag hörde dig första gången”.

“Haha. Vaddå. Är du sur nu eller?”

“Nä, jag är inte sur.”

“… väste hon fram mellan sammanbitna tänder.”

“Äh, tyst. Jag spelar Final Fantasy.”

“Du är visst sur! Vad har jag nu gjort?”

“Jag är inte alls sur! Och förresten vill jag inte prata om det… Och förresten vet du mycket väl vad du har gjort!”

“Haha! Jag visstere. Och vad, exakt, är det som jag påstås ha gjort?”

“Jag var precis inne på toaletten och…”

“Uh-oh… Jag tror jag vet vart det här är på väg…”

“… och vägde mig. Vet du vad jag upptäckte?”

“Nä?”

“Åja, det tror jag nog att du vet. Du ser i alla händelser mycket skyldig ut. Jo, jag har bara ätit en tallrik flingor, en tonfisksmörgås och lite melon idag. Dessutom har jag virrat omkring med tre  tunga väskor på en grus- respektive skogsväg på  jakt efter rätt stuga i över en timme, flyttstädat och slutligen promenerat i två timmar.”

“Mhmm…”

“VADDÅ ‘Mhmm’! Är det allt du har att säga, din menlösa jävla blobb? Hur fan förklarar du att jag har gått upp ett halvt kilo under dagens lopp då?!”

“Jasså, var det bara det!”

“Ja, ‘bara det’. Ingenting viktigt… Bara något så trivialt som min självkänsla och min odödliga själs välmående!!! Jag hoppas verkligen att du har en jääävligt bra förklaring på lager.”

“Jadu. Om vi ska vara helt ärliga så skiljer ju sig det här beteendet faktiskt en aning från ditt vanliga glufseri. Jag trodde faktiskt kanske att du plötsligt befann dig mitt ute i öknen eller nåt. På Afrikas slätt, typ.”

“Meaning…?”

“Ja att du svalt helt enkelt. Ihjäl, rent ut sagt. Så jag bestämde mig för att – titta inte på mig sådär! Dina ögon är stora som tefat och näsborrarna fladdrar obehagligt i vinddraget  – för att skära ner lite på fettförbränningen. Du vet. Bara utifall att.”

“Jasså du. Och med ‘skära ner lite’ menar du förstås…?”

“… att jag stängde av den helt och hållet, ja.”

“Du är ju för fan helt otrolig. Jag tror inte mina öron. Jag trodde att we were in this together. Att vi skulle samarbeta. Men du spelar alltså svältkortet, av alla jävla kort!”

“Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att-”

“Tyst! Inte ett ord till! Inte ett enda jävla ord till! Det där kanske stämmer när bergsklättrare fastnar på klippavsatser och sådär, men du vet mycket väl att självaste Rosie O’Donnell skulle lida av självsvält sooner than this ol’ vessel. Du visste att jag ansträngde mig på gränsen till en hjärtattack för att bli smal, att jag mer eller mindre vadade fram i mitt anletes svett, och ändå satt du bara helt orörlig likt nån oformlig Jabba the Hutt-klump och  lät mig hållas. Så kom inte dragandes med någon snyfthistoria om svält, tack. Du gör det här på pur kiv!”

“Men vaddå, jag lät dig faktiskt gå ner ett hekto under duschningen, det måste ju ändå vara värt någonting? Och tre till försvann väl när du ‘pratade i den stora, vita telefonen’ tidigare ikväll, så att säga?”

“ETT HEKTO REN SMUTS JA! Det räknas inte! Och jag ska väl för fan inte behöva skita ut en mindre kontinent tre gånger om dan för att det här ska gå vägen?! Gör. ditt. jobb.bara, så är jag nöjd sedan.”

“Pfffs! God jul!”

“Snälla?”

“Okej.  Jag lovar att försöka i alla fall. För du ser ju faktiskt förjävlig ut rent ut sagt. Vad säger du? En romersk båge eller två på det här, för att liksom göra freden officiell?”

“För fan! Trevligt!”

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

I’ve been with you such a long time, you’re my sunshine

av , 2010/07/28

Alltså. Titta bara. Är hon inte ljuvlig? Vänta. Scratch that. Är hon inte det ljuvligaste ni någonsin sett? Jo, utan tvivel. Kan ni tänka er att samma dag som veterinären sade att hon hörde kraftiga blåsljud på hjärtat och höll talet om gamla hundar (ni vet vilket jag menar), så slet Izla en strumpa ur handen på mig, rusade runt soffhörnet med de små  tassarna febrilt skrapandes mot parkettgolvet och ut i trädgården där vi jagade varandra tills jag inte orkade mer.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Sugar, oh honey honey

av , 2010/07/27

Stiftade en angenäm bekantskap förra veckan. Och med det menar jag som vanligt att jag blev betuttad upp över öronen medan karln i fråga inte ens var medveten om min existens. Emilio heter han i alla fall, och är mitt tråriga kusinbarn. Några gyllene citat:

(dödsallvarlig,  när man till exempel frågade om ett getingstick gjorde ont) “Oooo ja”

“Sådär tycker jag inte att en mor ska tala till sin son.”

(till sin mamma, om morgnarna) “God morgon, världens vackraste kvinna!”

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

As it drags you down, as it tears your heart

av , 2010/07/26

Funderar på att hiva med mig Guitar hero:et till Stockholm. Gjorde ju succé förra gången när jag prompt vägrade stoppa instrumenten bland det övriga bagaget, utan istället bar in allt i bussen och drämde trumsetet i huvudet på ett honmonster till medpassagerare. Säger orden “galen kattkvinna” er något? Bra! Hon var nämligen rörelsens affischansikte. Och spenderade hela resan åt att armbåga stackars oskyldiga Lisa i sidan vid varje tillfälle hon fick. Att jag sedan börjar gråta vid blotta tanken på att frakta allt det här – tillsammans med den övriga packningen – från Sebastians mamma ut till kolonistugan i Skarpnäck, ja det är en annan fråga.

Men jag vet inte. Ibland känns allt sånt här trams som jag håller på med så löjligt trivialt. Speciellt när ett trött, gammalt hjärta har börjat falla i bitar och ens egna inte har mycket till val än att följa i dess kölvatten.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Round for round, pound for pound

av , 2010/07/25

Ain’t no finer service around.

Sådärja. Fick precis en påminnelse från DHL om att paketet måste hämtas ut i Kågeröd illa kvickt. Vad skönt att kvinnan från DHL:s kundservice noggrant skrev upp allt jag sa i måndags om att skicka paketet till Umeå på sin invisible typewriter då!

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Hate to say I told you so

av , 2010/07/21

Angående Inception så har jag förresten gjort lite Karl Pilkington-research inatt (dvs läst något på internet och tagit det för en absolut sanning):

For all of you comic fans, I heard from the forums I’ve been reading that Chris Nolan took the basis of Don Rosa’s Disney comicbook story, “The Dream of a Lifetime“, and updated it.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Old man take a look at my life, I’m a lot like you

av , 2010/07/20

Måns-cons (and pros) just nu:

Utlovar RST where RST is nowhere to be found (cons)

Fixade in mig på årets fetaste bioupplevelse – Inception (pros)

Sade “Du vet att jag ser dig som en riktig Scarlett” igår (pros)

… men följde ögonblickligen upp de orden med: “… alldeles blyg och ryggradslös” (or words to that effect) (cons) Alltså URSÄKTA? “Du är en idiotnigger, och det sämsta dagsverke pappa nånsin har gjort det var när han köpte dig”, sade Scarlett långsamt, för trött för att bli ond. “Och om jag nånsin får tillbaka styrkan i armarna igen, så ska jag slita ut det här spöet på dig.”

Kunde citera orden jag refererade till i Who’s afraid of Virginia Woolf helt felfritt (pros)

Sade “Du har till och med börjat anamma Rooneys karaktäristiska…” (pros)

“… rödhet.” (cons)

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Åhhh

av , 2010/07/17

NEJJJ. Jag orkar inte.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0