Jag gick visst på bio med fel gäng

av , 2010/04/29

Oskar: Åhh mina skor har redan gått sönder. Dålig kvalitet!

Jag: Tss. Jag fick låna en polares skor eftersom jag tappade bort mina egna precis innan jag for hit, och nu har jag totalförstört dem.

Oskar: Men det är bara för att du är så jävla slarvig! Du drar ju aldrig upp dragkedjan!

Jag: DET ÄR FÖR ATT JAG HAR FÖR TJOCKA BEN, OKEJ?!?

Oskar (lite, dare I say it?, generat): Jaha… Ojdå. Men… Vik upp byxorna då?

Jag: JAG HAR FÖR TJOCKA BEN FÖR DET OCKSÅ, OKEJ?!? Viker jag upp dem mer än hit upp (en decimeter ovanför fotknölarna) får jag blodstopp.”

Oskar: Det heter inte “för tjocka ben”, det heter “rejäl benstomme”.

Alex (som tjuvlyssnat): Anna… Hur kan du säga att du har för tjocka ben? Det är ju naturligtvis skorna som är för små, duh! Är glaset halvfullt eller halvtomt, liksom?

Och då blev jag genast lite gladare. En humörförbättring som varade i ca tio sekunder. Sen såg jag den här bilden:

gangstern

You want your belt to buckle, not the chair.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

A little pick me up

av , 2010/04/29

Det hela började häromveckan när Sheild hälsade på på kontoret och yttrade de förbjudna orden…

- [after flashbacks] Oh, my God, I am! I’m a total…
– Runt! Runt! I lost my kitten. Has anyone seen my runt?

Nä. Det blir värre. Han sade att mitt liv följer en fat ratio, som innebär att min humor står i direkt, motsatt relation till mitt midjemått. Med andra ord: ju  tjockare jag är, desto tråkigare blir jag. Kul! Kul att höra! Jag har köpt en sallad till lunch varje dag sedan dess. Som jag tvunget skulle skryta om med en stolt knyck på nacken igår kväll, varpå Hannes lika tvunget skulle säga “men vaddå Anna, du åt ju en hamburgare precis innan vi kom hit?” så att alla hörde.

Andreas och Måns var i alla fall oändligt tröstande i hela frågan. Istället för  att spela “Men… ja, jag har sett värre i alla fall”-kortet så började de namedroppa tjocka  människor som visst var roliga. Babben Larsson. Danny DeVito. John Goodman. (Inte särskilt roliga nån utav dem, faktiskt). Sen kom de inte på några fler, men det gjorde ingenting för mitt goda humör var redan kört i botten.

Själv spelade jag ut min sista livlina på tunnelbanan, då jag “ringde  en vän” (Honken) i syftet att förhöra mig om fotbollsresultatet. Kunde såklart inte låta bli att berätta hela historien för honom också, i ett sista försök att plocka hem några sympatipoäng. Jag försäkrade honom om att vad han än sade till tröst så kunde det åtminstone inte bli värre (vår “skånska vän av orden” behöver garantier av den sorten, tro mig), varpå han svarade: “Förlåt, det händer så mycket spännande vid pokerbordet just nu, jag kopplade bort de sista minutrarna av din historia…”

Hence:

Fet – check

Tråkig – check

Sheild hade rätt. Fan!

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

I am Iron man

av , 2010/04/28

Iron-Man-2-int-Empire

Ikväll blir det åka av! Såhär säger Downey Jr till Metro:

Gwyneth Paltrow har sagt att kyssa dig är som att kyssa sin bror.

– Alltså, jag har kysst hennes bror och hon har inte en aning om vad hon snackar om. Hon skulle inte kunna sova på flera nätter efter det.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Hey! Det är bara en skillnad i definitionen

av , 2010/04/28

Man skulle kunna säga att både jag och Måns briljerar på kontoret. Fast på lite olika sätt.

Exempel på när Måns briljerar:

Han välter omkull en rulle Smarties på skrivbordet och skickar den tumlandes ner på golvet.

“Åh! Titta! Inte en enda for ut! Min tu-” (och medan han säger detta sätter han sig på huk, greppar tag i Smartiesrullen under bordet och lyfter. I fel ände. Smarties EVERYWHERE)

Exempel på när jag briljerar:

Jag bollar tillsynes helt planlöst med en innebandyboll, skjuter upp den i luften och smackar till den på volley med foten så att den seglar över rummet och träffar Måns rakt i planeten när han sitter och äter. Sittandes. Boo-yeah!

EDIT: Oskar såg på mig med en blick som sa “Du kommer för alltid ha min respekt nu, vad du än gör”, och Måns såg på mig med en mun som sa: “De kommer aldrig att hitta din kropp”.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Utvärdering av Den otroliga vandringen

av , 2010/04/28

shadow

Okej. De första femton minutrarna var jobbiga, I’ll give you that. På så många plan. Inte nog med att skämten gick ut på att hundar glufsade i sig bröllopstårta och katter sa “cats rule and dogs drool” – mazarinen jag  gav bort till Hannes (i en akt av okaraktäristisk givmildhet) visade sig vara min sista. De sista trettio-fyrtio minutrarna grät jag. Non stop. En konstant, strid ström av tysta tårar över hundars lojalitet i allmänhet och Shadows i synnerhet. Snacka om att ge den sentimentala dårskapen ett ansikte. Vet ni vem jag saknar förresten? Just det.

gulli

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

“Blog this, motherfucker”

av , 2010/04/27

Fick ett mail tidigare ikväll med ovanstående text i ämnesfältet. Bäst att lyda.  Andreas kom förbi och lämnade en “ångestlåda” på kontoret. Den lämnades orörd i ca två sekunder.

IMG_0333

Anna 2.0. Levereras med feta händer. Bakåtkompatibel med tidigare, feta kroppsdelar.

IMG_0334

IMG_0335

IMG_0336

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Homeward bound

av , 2010/04/26

311691

Ikväll blir det åka av! Jag och Hannes ska äntligen se Den otroliga vandringen (ni fattar ju själv hur bra det här kommer bli). Hurra!

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Superprinsen backstage

av , 2010/04/25

vagg

Måns har inrett kontoret “efter sitt eget huvud” som det heter (därav de kala väggarna). “Och du trodde att DU var tragisk”, indeed. Nu är det krig!

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

De bästa tv-paren

av , 2010/04/25

Yo. Har inte så mkt för mig just nu, så här kommer en lista över de bästa tv-paren.

Kristen Skjern och Elizabeth Friis, Matador.

154122-se-listen-stjerner-vi-husker--

jesper_langberg

Åh, fick precis en sån våldsam lust att se om hela Matador i ett sträck. För fy  i helvete vad bra den är! Snorre… Monopol-scenen…

Översten: “Fuskar ni, doktorn?”

Dr. Hansen: “Aldrig!!! Bara när jag blir påkommen…”

och senare:

Översten (allvarligt): “Doktorn, nu när vi är ensamma…”

Dr. Hansen: “Ja, översten?”

Översten: “Du måste hjälpa mig!”

Dr. Hansen (tittar på honom med en blick full av hjärtslitande oro och lojalitet): “Självklart. Jag är ju din vän och läkare.”

Översten: “Tack! Sälj mig GRØNNINGEN!”

Haha!!! I alla fall. Vill inte avslöja för mycket, men Kristen och Elizabeth alltså… Wow!

House och Cuddy, House MD

 

Det är lätt att glömma bort det nu – när de bara ser på varandra med tårar i ögonen och inte kan öppna munnen utan att ackomponjeras av sorgsna fiolsträngar – men en gång i tiden kunde de här två inte befinna sig i samma rum utan att luften formligen sprakade av all sexuell laddning. Hade serien bara lagts ner efter fyra säsonger så hade House och Cuddy… varit i nivå med Rhett och Scarlett. There. I said it.

Sam och Diane, Skål

Jag känner att jag måste få bukt med det här allmänna föraktet mot Skål. Jag tror inte ni FATTAR hur svårt det är att hålla igång en tv-relation! Tänk efter! Inget par – som inte är gifta till att börja med – håller ihop i mer än typ två säsonger. Okej, Chandler och Monica (och Lily och Marshall)  möjligtvis, men ser ni dem på den här listan? Nuuuuer… Sam och Diane däremot, de hatar och älskar varandra om vartannat från avsnitt ett och fem år framåt, och det blir inte tråkigt för en sekund. Och jag skulle faktiskt vilja påstå att det inte finns någon annan serie som klarar av detta.

Jack och Liz, 30 rock

Jag har för mig att Tina Fey öppet har gått ut och sagt att Jack och Liz aldrig kommer att få ihop det, för att det vore “too icky”. Bra försök där Tina, men du har uppenbarligen aldrig sett När Harry träffade Sally. Män och kvinnor kan nämligen inte vara vänner, because the sex part always get’s in the way! Det kanske tar en månad, det kanske tar tio år, men det kommer oundvikligen att hända förr eller senare. Så härmed förklarar jag min långa och psykopatiskt tålmodiga väntan invigd. Och med samma likgiltiga intensitet som en groda iakttar en fluga, så ska jag plöja igenom hela 30 rock i väntan på min belöning. Och jag kommer hata att behöva vänta i flera år, men samtidigt vet jag att jag innerst inne wouldn’t want it any other way.

Tim och Dawn, The Office

När eftertexterna till sista avsnittet av säsong 2 rullade gick det plötsligt upp för en att världen verkligen var en ond, ond plats.

Mulder och Scully, Arkiv X

Hallå, de myntade faktiskt uttrycket UST, behöver jag säga mer? Tyvärr föll det ju ganska platt när UST gick till RST, men den långa vägen dit var ju synnerligen angenäm!

Carrie och Mr Big, Sex and the city

Jag vet att jag inte borde… men jag älskar det!

Frank och Mia, Klovn

Anna och Snorre.

George Sr och Lucille, Arrested development


 

“Oh, George, I should have never doubted you. Even when you slept with my sister it was for a good reason.”

“Got her to stop drinking, didn’t it?”

Så härligt dysfunktionella!

Sally och Patrick, Coupling

 

Mal och Inara, Firefly

För att Mal – på riktigt – är typ världens coolaste dude enligt Alla machostandarder, och ändå är han helt nedkärad i Inara. And he knows it, he just don’t know he knows it.

Ross och Rachel, Vänner

Ja vafan, de var ju ändå först liksom. När jag var mindre nötte jag ut pausknappen till den första kyssen, men nuförtiden är ju hela behållningen deras eviga break-ups. “Don’t you worry about me falling asleep. I STILL HAVE YOUR LETTER!!!” Vänner har väl inte direkt åldrats med värdighet kanske, men den där scenen är tamigfan helt jävla tidlös!

George Michael och Maebe, Arrested development

 

Les cousins dangereux. Avdelning “Micheal Cera gets away with everything, till och med att komma till andra basen med sin kusin”.

Oluf och Katrine Larsen, Matador

Katrine Larsen påminner mig litegrann om Pannkakans mamma (och det är en extreeem komplimang, both ways). Det finns en scen när Olufs älskade hund precis har dött som är typ det bästa jag någonsin har sett, och ni kommer ju se Matador efter det här så då kommer ni ju fatta vad jag menar.

BUBBLARE: Apollo och Starbuck, Battlestar galactica

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Cheers!

av , 2010/04/24

Jag har redan utbringat en skål för detta, and it didn’t exactly go down a storm men det kommer såklart  inte hindra mig från att göra det igen!

Kai-rooney-coleen-news-media-images

Skål för att lille Kai Rooney enligt utsago är “en exakt kopia av sin far”, för det betyder att jag plötsligt har typ 18 långa år på mig att bli smal! Eller vad säger jag, ge mig en anledning till varför jag Inte skulle rycka den lilla gossen ur vaggan vid första bästa lagliga ålder? Nä just det. 14, hurra!

(Och folk hävdar att jag saknar förmågan att planera! PFF!)

VN:F [1.9.3_1094]
0 0