There’s someone I used to see, but she don’t give a damn for me

av , 2009/09/28

Ok, helgens Spotify-låtar:

Dream girl – Salem al Fakir

Bring ‘em home – Bruce Springsteen

You don’t know how it feels – Tom Petty

The heart of life – John Mayer

Flowers in the window – Travis (men man får nöja sig med Studio 99-versionen)

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

My head is filled with things to say

av , 2009/09/27

Andra fina grejer just nu: 

 

LillBo sms:ar:

Nu har jag gått igenom hela spaced. Den e för fin. Man bara myser för det e så härligt nördigt. Kram från en nörd till en annan…

LillBo säger:

men verkligen, du måste kolla på hela spaced, det känns verkligen som VÅR serie, svårt att se någon annan jag känner som skulle kunna uppskatta den som du

LillBo säger:

jag menar, brittisk humor och nörderier för hela slanten

 

Beatles rockband. Ray Davies nu på fredag. Preliminär Mario Kart-kväll på lördag. 8-millimetersinspelning den 10 och 11:e. Robbie Williams live från London på bio den 20:e. Höstfest + maskerad den 22:a. Steve Earle i Malmö den 28:e. PEPPEN!

 

Det enda som egentligen drar ner betyget är den pågående Fanfiction-torkan. Eller vad sägs om sådana taglines som “Set in 2009. Rhett Butler is a player. Go figure. Scarlett O’Hara is miss independant, who does not want her heart fooled with. But what happens when love takes over?”  och “Someone has kidnapped Scarlett while she is visting Charleston? Rhett only has 72 hours to find her alive or it means the worst. While Rhett is looking for Scarlett the clock is ticking for her”. Suckkk.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

And I say “I don’t know” (oooh nooo)

av , 2009/09/27

200909181

 

Okej. Okej. Nu slant jag visst med fingret på köpe-knappen igen.

PROS: Den kostade mig bara 200.

CONS: Jag är en vandrande ekonomisk härdsmälta on the loose.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Fat bottomed girls you make the rocking world go round

av , 2009/09/26

Gud. Jag har verkligen ätit allt i min väg idag. Tänderna har smattrat mot varandra likt en jävla kulspruta – ratatatatatata – från morgon till kväll. Och nu ska jag och Snorre se det 22:a avsnittet (av 24) av Matador, tillsammans med min ständiga vapendragare (som aldrig tycks vika från min sida i dessa dagar) – en påse ostkrokar!

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

It struck me kind of funny

av , 2009/09/23

Hrrm. Död och olycka! Fick precis mina fem motpolskriterier (dvs när man får i uppdrag att göra en film som är raka motsatsen till allt man brukar göra):

* Jag ska stå för A-foto och regi

* Det ska vara självupplevt

* Ingen humor

* Minst ett sångnummer

* Minst en sexscen

Och när jag med en gäll och förskräckt röst pep fram “men…” så fräste (fräste!!!) min lärare: “Det ska vara en utmaning, inget jävla mesande!!!”. Happ.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

I am not pleading or saying “I can’t forget you”

av , 2009/09/20

200909201

Du och jag, Bob. Du och jag. Åt helvete med allt det andra; vi har ju i alla fall varandra. Och idag är du min bästa vän och den enda anledningen att överhuvudtaget ta sig upp ur sängen.

Goodbye’s too good a word, babe,
so I’ll just say fare thee well.

I ain’t sayin’ you treated me unkind,
you could have done better but I don’t mind.

You just kinda wasted my precious time,
but don’t think twice, it’s all right

DET är ju vad jag borde jag ha sagt, stupid!

 

(Förresten. Lyssna på I don’t believe you (she acts like we never have met) och Mama you’ve been on my mind från Philharmonic Hall-spelningen 1964, fifan vad bra).

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

I won’t forget a single day, believe me!

av , 2009/09/20

200909191

 

Intressekonflikt i Snorrehuset igen. Såhär ser det ut i de olika hörnen:

Anna: Jag vill verkligen att vi far och ser Ray Davies i Malmö tillsammans! Du vet, den där sjuuuukt begåvade musikern som har skrivit hur många odödliga klassiker som helst? Det vore att spotta på hela vårat brit pop-kulturarv om vi inte gick, ja  jag överdriver inte när jag säger att det är mer eller mindre vår samhälleliga plikt att se honom! Var och en efter behov och förmåga och allt det där som jag just i denna sekund inte kommer ihåg ordagrant.

Snorre: Glöm det. Det låter som nå jävla panflöjts-Kinks*1! Trams!

och:

Snorre: Jag vill verkligen att vi far och ser Regina Spektor i Malmö tillsammans! Du vet*2, den där sjuuuuukt överskattade musikern som i princip bara har haft en enda riktig hit, och som kommer att vara helt glömd om en månad? Det vore att spotta Selma, Jenny Lind och Carl von Linné i ansiktet om vi betalade för att se det där – så let’s do it! Jag har ärligt talat inte varit så säker på min sak sedan jag hävdade att Reinfeldt tillträdde som statsminister -99.

Anna: Glöm det. Hon är en tjej som inte hade inte sin storhetstid på 60- och 70-talet. Trams!

*1 Du! Det gör det – i minst nio fall av tio – inte alls det!!!

*2 Allt från this point on behöver nödvändigtvis inte vara hundraprocentigt korrekt återgivet.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

It’ll be just like starting over

av , 2009/09/19

Jaha. Så var köpekarusellen igång igen! Härligt!

Love me if you dare (i två exemplar; en akt av ren, hundraprocentig, ogenomtänkt trots. Är för deprimerad för att ens börja beskriva the lengths I went to för att lägga beslag på den här filmen i oktober ifjol (innan jag slutligen fick den i februari i år); jag gick vägar där ingen förr vandrat inom konsten att betala skrattretande, hutlösa summor för en singel-DVD. Och nu säljer Ginza ut den för tio kronor! TIO KRONOR! Den butiken biter minsann inte den hand som föder dem – de spottar den rakt upp i ansiktet!!)

Arrested development avsnitt 1-4 (Ja, för tysende gången, så sue me)

Håll käft! 

Jens Jonsson collection

Angel doll

Falling angels

Reconstruction

Mean creek (Pga livslång förälskelse i Culkin-bröderna (pga The Mighty))

Mörker

Älskar dig för evigt (Bara för att jag ska kunna trycka den mot min barm och med tårar och hysteri i rösten ropa: “Jag ska minsann visa dig vad kärlek innebär! Hos mig ska du få den uppskattning som en film av din kaliber förtjänar, och jag lovar att du aldrig mer kommer att sluta upp på någon 29-kronorshylla tillsammans med titlar som Black dog!!!”)

Wilbur

Mordkommissionen 1&2 (För att tiden snart är kommen att hitta en dansk ersättare till Matador)

Pokerkonto: Du. Det vill jag inte prata om.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Who are you?

av , 2009/09/18

Okej. Såhärva. Medan jag fortsätter förlora pengar och självrespekt och humör och Snorre i en rasande fart, så kan ju ni försöka lista ut vad jag ska klä ut mig till på höstfesten om några veckor!

200909185

 

Jag är sjukt peppad! Och SJUKT orealistisk när jag på fullaste allvar tror att jag kommer ha råd med allt det här.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

And we’ll have fun, fun, fun…

av , 2009/09/18

Okej… HELVETES JÄVLA SKIT!!!

Pokerkonto: +339.

Jag hatar att sitta barnvakt åt mitt eget storhetsvansinne. Så fort jag vänder ryggen till eller typ… blinkar… så river det hela huset och gör grannhunden gravid. Åhhhhh!!! Min snikenhet vet verkligen inga gränser. Var uppe och nosade på +730 då pokerövermakten plötsligt förvandlades till någon sorts vansinnig, hämndlysten Gamla Testamentet-Gud som skickade syndafloden på mitt sorry ass.

 

200909183

VN:F [1.9.3_1094]
0 0