Listen, do you want to know a secret?

av , 2009/08/30

riddle2

Suckkkkkkkkkkkkkkkkk. Tyst. Schh! Lyssna! Hör ni? Det välbekanta ljudet av vatten som forsar över huvudet på mig. Ansvarar för att ordna med en skattjakt till klassresan på måndag (och planera mat till 25 pers i tre dagar, och fixa ett pris, och fara till Malmö och lämna av hunden hos syrran, och…), och hela fuskbygget ser ut att kollapsa framför ögonen på mig.

Ja ja. Jag ville egentligen bara gnälla lite, och låta meddela att det är hysteriskt mycket jobb för någonting som kommer bemötas med ett oengagerat ögonhimlande och orden:  “Nu skiter jag i det här tramset, BÄRSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!! WUUOOOOAHHHH!!!”

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

I can’t explain, the way I’m feeling inside

av , 2009/08/27

För fem år sedan (eller ja, egentligen igår, men jag somnade) mötte cool_rocking_daddy F17 Harry_Hazel P22 och ljuv musik uppstod.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

This never happened to me before

av , 2009/08/18

Alltså. Joking aside, jag tror verkligen att Tjernobylexplosionen hade en mycket allvarligare inverkan på min generation än vad forskarna vill låta påskina. Jag menar, det regnade ju trots allt bara ned RADIOAKTIVT AVFALL på våra ludna små babyhuvuden. RADIOAKTIVT AVFALL!!!!!! Vem vet hur det påverkade oss, egentligen? Jag åt t ex hinkvis med renskav när jag var liten.  Alla möjliga sorters hemska saker kan ju ha hänt med våra kroppar och fördärvat dem för alltid… jag menar, det behöver ju kanske inte alltid visa sig i form utav synliga fysiska defekter som i Citizen Canes fall. Det kan ju också ha frätt sönder oss från insidan. Jag kan i alla fall inte komma på någon annan anledning till varför jag har haft den här bilden uppe på Facebook i flera, flera, flera timmar utan att en enda heterosexuell kvinna har kommenterat den!!!

 

200908183

 

Kärnkraften förvandlade alltså våra hormoner till ett par rykande askhögar och grillade själva  lustcentrat till dess att allt som återstod var en svart, pyrande kolklump! Så måste det vara.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

I love you, I love you, I looove you, that’s all I want to say

av , 2009/08/18

200908181

 

Den här bilden har förvisso några år på nacken, men jag tänkte att eftersom jag och Snorre firar fem år tillsammans om lite drygt en vecka så kunde det vara kul att plocka fram den ur arkivet. Dessutom så symboliserar den  kärnan av hela vårat förhållande så otroligt bra; här är vi på besök hos Calle och jag har precis åkt på däng i NHL. Vi talar alltså stryk av bibliska proportioner här; the kind of beating that requires a rubber cushion and lots of ice cream. Det är fundamentalt för historien att ni förstår detta. Segern var förstås orättvis – fruktansvärt orättvis -, men det spelar ingen roll när den hånfulla resultattavlan står och blinkar obönhörligen i bakgrunden. Och bredvid mig sitter alltså den här stora fånen och hoppar upp och ned i självgod extas medan armarna svajar omkring i luften likt två väldiga båtmaster.

 

Så. Jag låtsas att det inte bekommer mig det minsta. Jag skakar på huvudet, fnyser “Pff!”, och mumlar osammanhängande (och halvhjärtade) haranger om “Guuud vad barnslig du är!”, “Vem bryr sig egentligen om nåt fjantigt resultat i nåt löjligt tv-spel?!” och “Barnen i Afrika…”. För vi är ju trots allt på besök hos hans kompis. Och människor som inte är tävlingsinriktade har ju dessvärre en helt annan syn på sociala koder än vi andra, så Calle hade förmodligen tittat snett på mig om jag helt plötsligt hade sträckt mig efter en glasflaska och drämt den i bakhuvudet på min käresta. 

 

Och titta där, nu dök en kamera upp från ingenstans för att föreviga ögonblicket också. “Perfekt” tänker jag i samma ögonblick som bilden tas. “La la la la! Bingo! Bingo!” ekar  i mitt huvud när jag tvingar iväg de strama mungiporna på en lång och plågsam resa som slutar i ett ansträngt leende. “Det här bekommer mig verkligen inte alls!” kvittrar jag medan jag funderar på hur lång livstidsdomen i Sverige egentligen är, om Leif är ledig, och vad ett medlemskap på Match.com kan tänkas kosta. Så sväljer jag mitt ursinne, bevittnar lugnt och samlat hans löjliga segerdans med en flyktig glimt av förakt i ögonen, och mumlar “Tomorrow is another day” tills jag blir yr i huvudet… och så gör jag lugnt och stilla en mental note om att jag måste komma ihåg att  riva ut Snorres inälvor genom näsborrarna och sedan kväva honom med dem så snart dörren har smällt igen bakom oss.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

For those about to rock, we salute you!

av , 2009/08/17

Avverkade arbetstimmar: 495,5

Återstående arbetstimmar: 0

WOOO! (Det var ju som tänkt att det skulle bli något mer av det här inlägget, men… nah)

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

What others may want for free

av , 2009/08/16

Det verkar som om min arbetsmoral har hittat ett annat sätt att uttrycka sig på, nu när den inte längre gör skäl för sig på jobbet. (Alltså. Jag har fortfarande arbetspass kvar, jag jobbar bara inte längre… if you know what I mean…) Till exempel så köpte jag precis tv-spel för 1600 kronor. Yes sir. Min och Snorres lilla kärnfamilj är snart så genomarisk att självaste Adolf står längst bak i  den applåderande klungan medan han stryker en rörd tår ur ögat med baksidan av handen och ler ett generat och urskuldande “Oh, well, what can you do?”-leende.

 

Precis som Keanu Reeves gjorde i Speed när han en efter en skickade iväg passagerarna ur den skenande bussen med en betryggande “Off you go little fella'”-klapp på axeln mitt framför näsan på en intet ont anandes Dennis Hopper, så genomför jag dagligen hemliga operationer när jag kvickt som en vessla bryter mig in i bankkontot via förenklad inloggning, och hastigt smusslar iväg blandade summor pengar från sparkontot till kortkontot. “Okej, men det här är den sista femhundringen jag för över. Och nu ska det här banne mig räcka till resan hem också!” har jag sagt med en föraktfull fnysning så många gånger den här veckan att jag blivit alldeles yr i huvudet av syrebristen. Men nu rullade ju precis en ny busslast med surt förvärvade penningar iväg – med slutdestination Megastore.se – så jag får väl ta och tjuva ur valvet imorgon med. Det måste dock bli för den absolut sista gången. Hör du det?

 

Nu är det dags att sova. Måste upp klockan åtta imorgon bitti och häva mig över cykeln för en vinglig milsresa till jobbet i motvind. Bävar inför uppstigningen om sex timmar; har redan varit och smuttat på sömntimmarna alldeles för ofta den här veckan as it is. Och min sista livlina i väckningsväg ligger just nu okontaktbar och vaggar fram och tillbaka med huvudet i en sömn som låter meddela att it ain’t going nowhere under de närmaste tolv till femton timmarna. Hurra.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

You shook me all night long

av , 2009/08/14

91363feb-ca03-47ae-88fc-90213d541c23

“Ojdå”. Det sved i valvet. Så kan det gå när hormonerna får säga sitt om saken, och gudarna ska veta att de är mitt sunda förnufts ständiga sekreterare. Man kan faktiskt pinpointa det exakta ögonblicket då jag slängde allt jag visste om “ansvarsfull ekonomi” och “hyror att betala” över axeln, och istället välte ner Live at Donington Fan Pack (och Night at the Zoo) i varukorgen. With the kind of smile you’d expect to see on someone strolling into a government building with explosives strapped on their body.

 

 

00.16. Mörkt, krulligt hår, keps(!) och en överkropp att ta sig för pannan, knipa sig för bröstet och kraftlöst singla ner på golvet över. Swoon, flämt, frust, gny! Det är nästan så att jag måste samla mig för att inte börja gnida mig mot hans ben likt en löptik…

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Come on, come on, listen to the money talk

av , 2009/08/14

Alltså. Det sägs ju att man ska vara nöjd med det man har… och om 3-5 arbetsdagar är jag mer än redo att hålla med sagda talare, whoever it was! 300 big ones vill Ginza ha för the lot of them, vad säger ni?

200908142

… Det spelar ändå ingen roll vad ni tycker. Man kan inte sätta ett pris på möjligheten att gå med huvudet högt i den här stan. Och även om man hade kunnat det, så… Vaddå?  300 kronor? Det är ju ing-en-ti-ng! En struntsumma. Tänk om Dylan Thomas hade vetat att det, sextio år senare, skulle vara möjligt att köpa lycka för en spottstyver! Då hade cyniska utlåtanden som “An alcoholic is someone you don’t like who drinks as much as you do” och “Somebody’s boring me. I think it’s me” bara ebbat ut i tysta mumlanden, eller dränkts helt av gitarrintrot till Thunderstruck.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Old man, look at my life, I’m a lot like you were

av , 2009/08/14

200908141

 

För 60 år sedan hade jag och den här snubben been like This.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

It’s sad, sooo sad. Sometimes she feels so sad.

av , 2009/08/13

Jaha. Har suttit som ett kolli hela dagen och bara lämnat huset för att lyfta på brevlådelocket och konstatera att Wayne Rooney-kalendrarna inte anlände idag Heller. Vilket inte vore särskilt deprimerande – eller åtminstone inte mer deprimerande än vanligt – om det inte varit för att det här var min sista lediga dag den här sommaren. HELVETE!

 

Nåja. Tror att syrran funderar på att sänka en ishacka i min sovande form inatt,  med tanke på hur många gånger jag  lyckades väva in meningen “Men om du är av den åsikten, dååå borde du verkligen läsa Borta med vinden!!!” i våra konversationer idag. Men hon riskerar ju å andra sidan själv att strykas ur familjebibeln vilken dag som helst nu såatteh… Varför? Jo, vi såg igenom Jane Eyre tidigare i eftermiddags, och tFL  – MITT EGNA KÖTT OCH BLOD! – hade fräckheten att gäspa uttråkat, sucka “it’s soooo loooong”, och fråga: “Jag fattar inte varför du tyckte att slutet var så himla bra”.

 

Eh… Ha-llå?! Vem är du, egentligen? OH, EVIL AND CORRUPT SPIRIT THAT POSSESSES THEE, LEAVE THIS VESSEL AND RETURN TO THE DEPTHS OF HELL FROM WHENCE YOU CAME!!!

 

200906256

VN:F [1.9.3_1094]
0 0