Viva Las Vegas!

av , 2008/09/30

Konversation över MSN för någon vecka sedan:

Knickedick säger:

vet du vilken bok jag har här hemma?

Knickedick säger:

som jag lånat

Knickedick säger:

 nej, det är inte nya slitz…

Ann säger:

hahaha

Ann säger:

BORTA MED VINDEN?!

Knickedick säger:

JA! :|Konversation över Facebook idag:

Knickedick posted something on your Wall and wrote:

“Började läsa Borta med vinden igår, den verkade bra :D”Konversation i kyrkan om en vecka:

Knickedick säger:

I do

Anna säger:

I doEDIT: Konversation med Snorre över telefonen imorgon:

Snorre säger:

Alltså, allvarligt talat, Anna… Du måste sluta skriva sådana där saker om andra karlar hela tiden; förstår du inte att jag blir sårad?

Anna säger:

HA HA HA!!! TÖNT!!!!!!!!!!!!!!!
 

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Hair that’s a fright!

av , 2008/09/30

Herregud. Jag måste verkligen göra någonting åt det här hårvansinnet snart. Har ignorerat problemet länge nog, och i tysthet hoppats på att någon barmhärtig själ skulle ta mig och mitt olyckliga öde under sina beskyddande vingar och skicka mig till frisören. Så blev inte fallet. Istället har jag blivit dragen i armen genom rummet av en obeveklig man i 70-årsåldern på mitt gamla jobb, och bryskt puttad framför mina kollegor innan han – med en bekymrat rynkad panna – lyfte på några hårtestar, synade dem kritiskt med kisande ögon, och sade med en äcklad min: “HUVVAAA!!! Va? Va?” (här höll han upp de slitna stråna rakt under näsan på mina kollegor, så att även de kunde beskåda det kroppsliga förfallet och besvärat nicka sitt medhåll) “HUVVA!!!”. Och varje gång jag ser mig själv på kort – och jag tvingas inse att mitt hår mest påminner om en gammal mopp som har snurrat runt några varv i torktumlaren med blekningsmedel) krymper någonting ihop inom mig och dör.

Men samtidigt är det någonting fundamentalt och primärt inom mig som reser sig upp likt en väldig best och säger ett dånande “NEJ” varje gång jag ens andas något om att lägga ut typ fyrahundra kronor på ett besök hos frisören. Så jag får väl helt enkelt bida min tid till dess att jag blir mindre fåfäng. Eller hatar en frisör tillräckligt mycket för att utsätta hennes ögon för den synen. Eller förlorar återstoden av mina arma stackars strån. I omvänd sannoliksordning.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Oh me oh my, you make me sigh!

av , 2008/09/28

200809282.jpg

Till alla ni som stirrade er blinda på min nya layout och tänkte “Himmel och pannkaka! Kors i taket! Nä dra på trissor! In the  name of all the elves in Christendom, det där var mig en synnerligen grann karl!!!” (och jag vet alla tänkte så!), så ska jag informera er om att han heter Toby Stephens, och att han en gång i tiden – för lite drygt 39 år sedan närmare bestämt – kanade ut ur Professor McGonagalls livmoder.

Och om man bara kan förskingra minnet av att han spelade Bondskurk med bakåtslick samt allmänna (men likväl traumatiska) Gary-Oldman-i-Det-femte-elementet-vibbar i Die another day, så har man alla chanser i världen att över en natt finna sig o-er-hört, knädarrande, kallsvettande, stammande, flämtande attraherad av den här mannen. Bara så att ni vet. Och kom ihåg att ni hörde det här först!

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Fatty fatty potbelly!

av , 2008/09/28

Har äntligen fått mina efterlängtade Arrested development-t-shirts nu. De är precis allt som jag hoppades att de skulle vara. Och lite till. Skitsnygga. Bra, gedigen kvalitet på trycket. “ILLUSIONS – tricks are what whores does for money” är så fräckt och politiskt inkorrekt att man inte kan göra annat än att gapskratta. Och jag ser såklart ut som en stoppad gris med påssjuka i dem. Suck. Jag blir så himla trött.

Borde peppa mig själv med den gamla jargongen att “Men det är ju bara bra att jag har lagt ut en mindre förmögenhet på de här tröjorna som jag inte ens kan ha! ‘Bantningsmotivation’ är nyckelordet, people!”, men den faller ganska platt i ljuset av att jag, sedan paketet anlände, har ätit två pizzor, en liter hallonglass och ca 2000 smörgåskalorier.

Har inte skrivit på några manusidéer den här helgen heller. Ni anar inte hur oändligt utmattande det är att sitta på sin rumpa hela dagarna och inte göra någonting. Däremot har Springsteen-booten från den femte juli kommit ut nu, och har   givetvis spelats på en lämplig volym under hela dagen. Mitt och Snorres förhållande har väl aldrig prövats hårdare skulle jag tro. Så fort han befann sig utom räckhåll från strömbrytaren vred jag på volymknappen så högt att håren på armarna hoppade ur sina fästen i ren chock.

200809281.jpg

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Scribbling on the sky the message: “He is Dead”.

av , 2008/09/27

200809271.jpg


200809272.jpg


200809273.jpg


200809274.jpg


200809275.jpg


Paul Newman gick bort igår, 83 år gammal. Otroligt tråkigt att höra givetvis, även om det nu var väntat. Och fastän människor går ifrån oss hela tiden, så kan jag inte hjälpa att beröras extra mycket av det här beskedet (precis som när jag läste om Heaths tragiska bortgång i januari). Jag håller nämligen honom som en utav de absolut största aktörerna – tillika en av världens vackraste män –  i vår tid, tillsammans med James Stewart, Johnny Depp och Marlon Brando.

Tre filmer med Paul som alla bör se innan man själv går samma dystra öde till mötes:

Blåsningen (tyyyp min favoritfilm, alla kategorier)

Butch Cassidy and the Sundance Kid

Katt på hett plåttak

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

It’s not a disease!

av , 2008/09/26

Obviously that was taken out of context by an english news site. I won’t embarrass them as they are going to right the wrong, but this is the headline they went with: “Gervais admits he is the worst actor in Hollywood”. Gervais admits he is the worst actor in Hollywood. Brilliant. The thing that annoys me is this. They know exactly what they are doing. It’s not a mistake. It’s deliberate.
The world would be a different place if things had always been like this.

Martin Luther King – “I have a dream.”
TheDailyShit.com – “Lazy black man always sleeping”

Jesus Christ – “Let he who is without sin cast the fist stone.”
WeeklyRumour.co.uk – “Scruffy Jew starts riot”

Elizabeth I – “I know I have the body of a weak and feeble woman, but I have the heart and stomach of a king.”
InternetCuntWhoCan’tGetArealJob.Net – “Scrawny cannibal lezzer eats own father”

Can’t wait for tomorrow’s headlines… Gervais says he’s as misunderstood as Dr. King. Virgin Queen and Son Of God.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Guds nattskjorta!

av , 2008/09/23

Åh! Läste precis ut Jane Eyre av Charlotte Brontë, som var fylld till bristningsgränsen av alla tänkbara fantastiska och användbara svordomar:

“What the deuce is it to me whether Miss Eyre be there or not?”

och

“In the name of all the elves in Christendom, is that Jane Eyre?”

och

“You shall walk up the pyramids of Egypt!” he growled.

Ha ha ha! Fantastiskt! Och idag fullbordades äntligen “De 25 mest åtråvärda karlarna genom tiderna anno 2008″-listan, som förhoppningsvis ser omvärldens ljus nu i helgen. Be there or be square.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Wherever the children go I’ll follow them

av , 2008/09/18

Chrrrist. Måste skriva färdigt mitt minutfilmsmanus idag. Min lärare kom förbi för ett litet tag sedan och frågade hur det gick. “Bra!!! Bara bra!!!” kvittrade jag glatt, och skrattade gällt och glättigt samtidigt som jag med ett falskt “Oh, these? You mean these? Jag vet inte Huuur de dök upp på skärmen!!!”-leende tryckte ner ett dussintal Ebay och Amazon-fönster på skärmen.

“Om du får läsa? Eeeh… Ha ha haaa! Alltså. Jo. Alltså. Alltså! Det är fortfarande så mycket som återstår och minsta störningsmoment kan hindra mitt kreativa flöde, så, öh, men alltså… Titta här!!! Nollor och nördar – The complete series för bara 375 kronor!!! Vad sa du?” (svagt, medgörligt pip) “Ja. Okej. Förlåt… Jag ska börja på det nu.”
(tryckte generat och undergivet upp ett nytt Word-dokument)

Och här sitter jag alltså nu. Min uppgift är att skriva en dialog mellan två ungar i sexårsåldern som bråkar med varandra i baksätet på en bil. VarförvarförVARFÖR?! har jag aldrig tidigare brytt mig om att iaktta, lyssna och studera barn när de härjar vilt omkring? Jag vet i och för sig varför. Så fort det lilla ansiktet rynkas ihop till ett skrynkligt russin, den robusta halsen stöter fram några gnällande ljud med en trovärdighet och naturlighet som inte ens hade landat dem en roll i Våra bästa år, och den första tårblandade snordroppen når överläppens mjuka rundning, så svartnar det helt och hållet för mina ögon.

När jag sedan simmar upp till medvetandes yta igen så står jag vanligtvis böjd ovanför handfatet och tvättar bort blodet från mina händer, och byxbenen är alldeles smutsiga och blöta efter den långa närkontakten med den våta jorden.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Caveat emptorium

av , 2008/09/18

Oj = latin för “Oupsie, nu slant jag visst med pekfingret och råkade beställa hem Bleak house, Wives and daughters, Stolthet och fördom, The history of Tom Jones, Northanger Abbey och Middlemarch i en enda hastig, obetänksam rörelse.”

GUDS NATTSKJORTA!!! Det här är ju inte riktigt KLOKT! Nu gick jag och köpte Nollor och nördar med, för en förmögenhet som hade kunnat förse mig med ett mindre europeiskt land. Det är helt enkelt min snedvridna logik i affärsfrågor som fortsätter att försätta mig i klistret på det här förargeliga viset!!! Men nu får det vara slut på det här vansinnet! Eller nu är det rättare sagt slut på det här vansinnet. Och på pengarna på mitt konto. Och på sådana onödiga, överflödiga lyxvaror som mat och vatten.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Oups I did it again

av , 2008/09/17

HMMM.

“Oj.”

VN:F [1.9.3_1094]
0 0