I want candy

av , 2008/05/30

Jo tack. Jag är väl medveten om att det här är världens tråkigaste blogg just nu. Men jag har inga filmköp att rapportera om, och inga pengar att göra någonting åt det fruktansvärda lilla missödet heller. Och vad händer annars i mitt liv, förutom det spännande utbygget av min filmhylla?! NÄ, JUST DET!!! Fast jo, jag har faktiskt sett Welcome to the dollhouse(2,5/5) idag efter en helt absurd typ tioårig lång väntan… Och for the record så levde den inte upp till mina förväntningar över-huvud-taget.

Hej Kamratposten. En liten fråga som har legat och gnagt mot mitt undermedvetna en längre tid… Har det någonsin inträffat att någon har köpt den perfekta mängden lösviktsgodis? Existerar ens den perfekta mängden lösviktsgodis? Är det någon som någonsin har tänkt tanken “Åh, min mage skulle försätta sig själv i fullständig nirvana om det bara fanns en enda liten romersk båge kvar i påsen”, och sedan faktiskt fiskat upp en sista gyllenbrun liten halvcirkel? Eller är alla som jag, och antingen faller maktlöst tillbaka mot soffryggen med armarna kraftlös hängandes längs sidorna efter att ha försatt sig själv i en godiskoma så svår att varje andetag smärtar, eller (betydligt oftare) fingrar febrilt mot påsens botten på en vild, desperat jakt efter några sista sockerströn eller tunna chokladflisor?

Tacksam för svar
/Chubby “H” fanster 21

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

The winner takes it all

av , 2008/05/29

Pfffs. Vann precis en till Häagen-dazs. Som Att Magical Mystery Tour kom ut -68 och inte -67! Som att! Den där Snorre is surely losing his touch… Och jag förlorar byxknappar i en aldrig sinande hastighet.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

It’s summer in my heart again

av , 2008/05/29

Obligatorisk musik i ipoden nu när sommaren är här:

Itchycoo park – Small Faces

Howl in jungle – Mo

Lazy Sunday – Small Faces

Man dressed animals – Mo

American land – Bruce Springsteen and the Seeger Sessions Band

She’s a rainbow – Rolling Stones

Oranges and lemons again – Jools Holland and Suggs

Come on Eileen – Dexy’s Midnight Runners

My British tour diary – Of Montreal

Sherry Darling – Bruce Springsteen

Selfish Jean – Travis

Och om ni ursäktar så måste jag förflytta min förtjusande (och håriga) lilla kroppshydda till Maxi nu och skicka tillbaka rakhyvelpaket nummer hundrasjuttioelva i ordningen. Är det bara jag, eller är det inte längre lika roligt att ruinera sig själv som det brukade vara?

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

I don’t need love, temptation is sweet

av , 2008/05/27

Nu är jag på gott humör. Nu riktigt myser jag. Föreställ er Joakim von Anka när han hittat en femtioöring eller byggt ihop en rymdraket av delarna från en loppmarknad. Stapplade ut från Skivlagret alldeles darrbent och kallsvettig tidigare idag, efter att ha utsatts för en oändligt inbjudande 2 för 500-skylt ovanför den hylla där Vita huset och Black adder-boxarna huserade. Snorre strök mig försiktigt och varsamt över armen som om jag varit en häst som blivit skrämd av en lastbil, och kysste mig ömt på pannan medan han mumlade osammanhängande ord i mitt öra. Jag hade klarat testet! Jag hade stirrat Frestelsen rakt i vitögat, och hållit upp en kallt avvisande och förnuftig hand. Det här var början på mitt nya, förnuftigare liv där ett bankkonto var någonting mer än ett föremål man använde sig av för att skrämma sina barn.

En timme senare slet jag desperat ur droppsladdarna ur armvecket, ställde mig upp på rehabiliteringssängen med de svettiga lakanen i en röra kring mina fötter, slog mig själv på bröstet och vrålade mot taket, och mejade sedan ner alla kunder och vakter-med-elefantbedövningsampuller ur min väg. Har nu köpt This is England, Walk the line, The city of lost children, La haine och Delikatessen för en obetydlig spottstyver och är oändligt belåten med mig själv.

Yieppedi yop to the barbershop!

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

But it’s so hard, it’s really hard

av , 2008/05/27

ÅÅÅHHH!!! Jag trodde aldrig att jag skulle säga det om ett avsnitt där House och Cuddy inte dansade den vågräta tangon, men herreguuud!!! De… bästa… 45… minutrarna… som… någonsin… visats… på… TV… sedan… David… Brent… förklarade… att… det… inträffade… på… 40-talet… (paus) … innan… rasism… var… någonting… negativt…!

200805261.jpg


I övrigt funderar jag på vad jag ska göra med den rätt ynkliga summan pengar som jag lyckades skrapa ihop under en typ tio timmar lång pokersession igår…

1) Köpa Spike Jonzes och Michel Gondrys dvd:er med en massa tidiga musikvideor och kortfilmer?

2) Köpa Spike Jonzes och Michel Gondrys signerade dvd:er med en massa tidiga musikvideor och kortfilmer?

3) Göra det enda vuxna, förnuftiga och ansvarsfulla i den här situationen, dvs spara pengarna inför den extremt dyra vistelsen på Fridhem under de kommande två åren… ha ha ha! Gick ni på den eller?!

4) Köpa manusboken med Eternal Sunshine of the spotless mind och Adaptation?

5) Köpa alla Charlie Kaufmans manus?

6) Bygga ett altare för att tillbe Charlie Kaufman och dedikera hela mitt liv åt att bli som honom?

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

I’m stupid and I’m lazy

av , 2008/05/26

Åhhh!!! Jag köpte ett skärp i Tyskland för ett halvår sedan, och nu kan jag – inte utan ett visst darr på rösten – konstatera att jag under den tiden funnit användning för inte mindre än fyra utav hålen. Fyra. Och efter helgens ohämmade syndaflod av kalorier så greppar stålpiggen desperat om det sista hålet, och hela “bygget” vibrerar oroväckande pga den enorma belastningen. Inte blir det bättre av att Snorre häromdagen självsäkert sade: “Jag slår vad om att jag kan träffa trapphusdörren härifrån” där han stod på fotbollsplanen långt borta i horisonten, och två sekunder och bra många fler kryddiga svordomar senare försåg mig med en Häagendazsglass (föds vi fruntimmer med den stavningen i blodet eller vad?!).  Eller när han, tillfälligt uppfylld av svensk stolthet och nationell hängivenhet, bestämt sade: “Jag slår vad om att Perelli kommer att hamna i topp tre” i lördags.

Ah. En hel liter krämig Strawberry and cream-glass med andra ord. Sådana dagar gör det inte så mycket att resåren på ens mormorstrosor formligen har exploderat och att plagget hänger slappt och livlöst kring midjan.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

But we haven’t done a bloody thing all day

av , 2008/05/24

200805241.jpg


Jag och Snorre spenderar all vaken tid tillsammans med att se Arrested Development just nu; vilken underbart bisarr och rolig (och politiskt inkorrekt) serie. Särskilt världens kyligaste isbit till mamma, som adopterar en sydkoreansk liten pojke bara för att göra sin yngste son avundsjuk… och sedan börjar använda honom som sin handväska eftersom “han matchar till allting”. Ja, och så har vi förstås Michael Cera, ’nuff said.

“Did you enjoy your meal, Mom? You drank it fast enough.”
“Not as much as you enjoyed yours. You want your belt to buckle, not your chair.”

“This is so much fun. I can’t believe my mom thought being here would be a punishment.”
“Oh, she thinks I’m too critical. That’s another fault of hers.”

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

Hey big spender!

av , 2008/05/23

Aaahhh. So, månadsslutet, we meet again… och jag kan nästan känna hur lukten av nypressade sedlar kittlar mina näshår. Eller så är det bara röken efter mitt grandiosa pengabrännande som sticker så.

 Mine!

My name is Earl avsnitt 1-4: 6 kronor

Arrested Development avsnitt 1-4: 6 kronor

Prison Break avsnitt 1-3: 6 kronor

På spaning i New York avsnitt 1-3: 6 kronor

Bones avsnitt 1-3: 6 kronor

Cinema 16 European short films: 54 kronor

 Mine!

The Sixth Sense Collector’s Edition: 68 kronor

Se7en Collector’s Edition: 54 kronor

Closer: 39 kronor

Twelve Monkeys: 46 kronor

Par i brott säsong 1 och 2: 214 kronor

Minority report: 42 kronor

Die Hard 4: 42 kronor

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

You pull the trigger of my love gun

av , 2008/05/22

Ditt Fultal är: 1

Du tillhör Fultalsgrupp 1

Ditt Fultal är under Socialstyrelsens rekommenderationer.

Även om du inte känner till det, eller helt enkelt inte velat erkänna det för dig själv så talar ditt resultat sitt tydliga språk:

Du är frikyrklig. Vi ber dig därför söka upp närmaste pingstförsamlig omedelbums! Där är det enda kreativa orala arbete du behöver utföra att tala i tungor, vilket borde lindra din prestationsångest. Om du skulle råka befinna dig i trakten kring Knutby avråder vi dock från detta och ber dig istället att:

a) om du är kvinna, snarast inställa dig på närmaste ROKS-kvinnojour där du kan träffa jämlika och diskutera er livssituation över ett glas vin.

b) om du mot all förmodan skulle vara man kan du istället söka dig till något svenskhak på Mallis eller Rhodos där du tar anställning som DJ. Har du inte höjt ditt fultal efter en säsong ber vi dig vänligen men bestämt att följa Socialstyrelsens handlingsplan 3:16 och snarast flytta till Holland där männen, sedan länge, är erkänt fula.

Därefter kände jag mig förstås manad att utmana en utav mina inte fullt lika frikyrkliga bekantskaper! Det här får jag dock absolut inte blogga om egentligen, så jag ska låta sagda utövare förbli anonym. Men för enkelhetens skull så kan vi kalla honom för P. Plan… Nej, det blir för uppenbart… Låt oss säga Peter P. Han fick 315 poäng. Och förslaget att slå sig till ro med en man/kvinna och börja leva ett normalt liv där dubbelmackor och kebabspett är maträtter och ingenting annat!

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

And, after all, I’m only sleeping

av , 2008/05/22

Det finns viktiga saker att blogga om, och så finns det viktiga saker att blogga om. Som det jag tänker berätta om nu till exempel. En händelse som revolutionerar hela forskningsvärlden. Som ställer allt vi vet – eller trodde oss veta – om världen och mänskliga relationer på sin spets. Igår morse befann jag mig på mottagaränden av ett förnedrande sms. I sig ingen ovanlig företeelse, förstås. Det var ifrån Peter Plan. Än en gång, mer en helt vanlig punkt på dagordningen än inte. Men. Sedan kommer vi till själva innehållet.

Innan jag börjar vill jag bara ha sagt att jag har full förståelse för att man börjar få slut på ammunition efter ett snart treårigt krig med nästintill dagliga förolämpningar och dödshot… Jag menar, vi har legat i våra respektive skyttegravar och desperat fumlat efter vartenda negativt laddat ord i hela historien, smort in våra bajonetter med frätande personattacker, successivt trasat sönder varandras akilleshälar med en slö… öh… sked… och verbalt spottat varandra i ansiktet varje morgon och kväll i över tusen dagars tid. Det är liksom normalt att börja greppa efter höstrån vid det här laget.

Men när jag läste hans meddelande kunde jag inte hjälpa att le lite klentroget med ryckande mungipor, som när Mark Darcy får syn på julgranen som en totally sloshed Bridget gick lös på med en sax natten innan, och artigt fråga vad han höll på med. Peter Plan var lika ställd som jag. Han hade inget minne av att han överhuvudtaget hade skrivit det, utan menade allvarligt på att han måste ha författat detta litterära storverket i sömnen…! Vilken fantastisk tanke, att när våra sköra och bräckliga kroppar inte längre orkar hata; när knäna viker sig under oss och vi rasar orkeslöst ihop,så tar vårat undermedvetna över och fortsätter kriget. Är det inte fint??

Vad han skrev förresten? Jo:

Bä bä lilla gris, har du något fett?

VN:F [1.9.3_1094]
0 0