I’m gonna hide myself away; but I’ll come back again someday

av , 2011/09/03

Det har aldrig legat för mig att plocka upp trasiga bitar och limma ihop dem och säga till mig själv att lagat gods är lika bra som nytt. Det som är trasigt är trasigt – och jag vill hellre minnas det sådant det var, när det var som bäst, än laga det och se de trasiga ställena så länge jag lever. Kanske, om jag var yngre… Men jag är för gammal för att tro på sådant sentimentalt prat som nya tag och börja om från början. Jag är för gammal för att ta på mig bördan av den ständiga lögn som det innebär att leva älskvärt bland brustna illusioner. Jag kan inte leva med dig och ljuga för dig, och jag kan med all säkerhet inte ljuga för mig själv. Jag kan inte ens ljuga för dig nu. Jag önskar att jag kunde bry mig om vad du tar dig till eller vart du tar vägen, men det kan jag inte…

Fluuuöööh. Hade en väldigt givande terapisession med mig själv igår natt. Nu när våran enda riktiga vän har tagits ifrån oss, så måste jag och självkontrollen inse att, at the end of the day, så har vi bara varandra. Idag är den första dagen i resten av våra liv. Triumfen väntar runt hörnet, med TRE(!!!) schackvinster i bagaget mot en himmel som har nummer sju, inget stoppar oss nu! Med dessa bevingade ord tar ingentingatt.se – lite otippat, det måste ni ändå ge mig! – farväl. Vi har varit tillsammans i över fem år nu, det är dags att gå vidare. It’s been good knowing ya!

So long, and thanks for all the fish! DARCY OUT!

(för Anna 2.0, vänligen leta här)

VN:F [1.9.3_1094]
-3 3

Save Miranda

av , 2011/09/03

VN:F [1.9.3_1094]
+1 3

Good friends do tend to make you smile

av , 2011/08/31

HAHA! The honk man är så jävla rolig. True, när Måns bad mig komma på ETT ENDA exempel på denna komiska storslagenhet i fredags, så satt jag bara med en gapande fiskmun som öppnades och stängdes helt hjälplöst i typ trettio minuter utan att ett  ljud lämnade mina läppar. Men!

Jag: “Jag blev förresten erbjuden ett jobb som “DIT” – jagharinteensusningomvaddetbetyder – på en fyra veckor lång filminspelning i… lyssna på detta… Madrid!!! Helt sjukt, ju! Jag kände mig så fruktansvärt okvalificerad att jag inte ens brydde mig om att svara.”

Han (tog omedelbart på sig den där allvetande sektledarrösten som är hans signum, och började predika högt ur första schablonevangeliet): “Du tänker alldeles för mycket.” (efter 14 schackförluster i rad mot datorn på svårighetsgrad 2 av 10, så är vi nog alla rörande överens om att så inte är fallet) “Du borde bara kasta dig ut i blindo istället! Ta lite risker! Precis som…”

Jag: “… du, menar du? De där vanskapta tänderna skvallrar ju iofs om ett och annat platt fall med ansiktet före från en väldigt hög höjd, men…” (sa jag kanske inte, men det var i alla fall andemeningen av de ord som tyvärr ebbade ut i ett osäkert mummel)

Han (exakt samtidigt, med en drömsk beundran i rösten): “… Rango! Cowboy-ödlan i vilda western!”

??? You talkin’ to me?!

Det är det som är så jävla roligt med The Honk man. Det går aldrig att förutse vilket sorts komplett nonsens som ska lämna hans läppar härnäst. En rödlätt Karl Pilkington! (Satt precis och såg om en gammal Kung av Kart-video medan jag borstade tänderna. “Förra gången sopade jag banan totalt och vann tre…” (varpå han pausar och stolt håller upp två fingrar, innan det tredje långsamt vecklas ut, alldeles för sent.), HAHAHAAAA)

Självinsikt, thy name is Honken!

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

He’s no oil painting, not like Johnny Depp or George Clooney. We don’t care, we love him, Wayne Rooney

av , 2011/08/30

Ny kropp. Jag ger den här arbetsdagen 10 av 10.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

I only want to be in your record collection

av , 2011/08/27

Vaknade av bakfyllesvettningar klockan halv fem imorse, låg och höll fast mig i soffan medan rummet snurrade, och var helt oproportionerligt sur över att jag somnat ifrån Tin cup. Av alla jävla filmer! Oproportionerliga reaktioner part deux: besvikelsen när jag insåg att det inte skulle bli något råtthångel i Flushed away. Håhåjaja. Tog mig – mot alla odds – i alla fall iväg på Stockholms internationella skivmässa tidigare idag. Eftersom “måttlighet” är mitt andranamn gav jag mig själv en budget på 400 kronor (vilket naturligtvis är VANSINNIGT mycket pengar och helt klart över den här månadens inkomst som klockar in på noll kronor. Ingenstans i mitt namn hittar jag ordet ‘geni’) och tre timmar senare var allt borta.

Förutom att köpa en massa skivor har jag även:

– genomfört mitt livs första lyckade prutning (sparade 4:-)

– stått och gnytt likt en olycklig hund framför en Springsteenbootleg från -78 för 1050:-

– fått en fiende för livet. Jag ska inte tråka ut er med några detaljer, dels eftersom vi mycket väl kan ha att göra med “oproportioneliga reaktioner part trois”, och dels eftersom Måns sårade mig för livet igår kväll genom att kalla min blogg för “ett Marge-avsnitt i Simpsons”. Hmm. Jag har nog fått två fiender för livet, nu när jag tänker efter.

John Lennons Double fantasy, 20 bagis

Springsteens The River för fjärde gången (det är en förbannat bra platta!!), 20 bagis

Procol Harums Exotic birds and fruit, 20 bagis

Procol Harum – In concert with the Edmonton Symphony Orchestra (mkt belåten med denna!!!), 20 bagis. Måns blev så förtjust i inledningslåten att han insisterade på smeknamnet “El Conquistador”. En hybris som snabbt eskalerade till: “Du måste döpa mig till El Triumfpompadeur i din telefon!!!” och troligtvis minst två gravida kvinnor.

Paul Simons Paul Simon, 20 bagis

The last waltz med The Band – 3 lp + booklet för 150 bagis. Dagens bästa köp! Hade jag inte varit gift med Bruce och svurit honom evig trohet osv osv tills döden skiljer oss åt hade jag nog sagt att det här är den bästa spelningen i världshistorien.

Dylans Desire – 40 bagis

Bruce Springsteen and The E Street Band Live 1975-85 (5 lp + booklet) – 90 bagis!

Springsteens The wild, the innocent and the E Street Shuffle för tredje gången, but would you look at that gorgeous face (+ helt fantastisk skiva)!! – 20 bagis

VN:F [1.9.3_1094]
+1 1

They say it’s your birthday

av , 2011/08/27

Snorreman fyllde år i tisdags. Hans 29-årsdag är i alla fall vad jag tror flöt förbi i periferin när jag var upptagen med att goffa i mig bakelser. Hur jag på egen hand lyckades roffa åt mig fyra bitar av en sexpersonstårta är en hemlighet jag tänker ta med mig till graven. Oh commandor! Isn’t the wedding marvellous? Oh I shouldn’t… I mustn’t…!

“Ack! Jag driver min son till alkoholism!” ropade Helén med en självkritik som totalt måste ha missat tåget när generna skulle vidare till hennes son. Nu får hon ursäkta, men jag har sedan flera år tillbaka roat mig med den sortens psykologiska terror som driver män till flaskan, och hon kan faktiskt inte komma in i ett sånt här sent stadie och försöka sno åt dig en bit av den äran! Also, Helén said some bad things about alcohol, and she really ought to take some of it back ’cause remember all the good it did everyone in Borta med vinden? (Nej jag har inget minne av att Ella föddes som en hårlös liten apa och blev helt efterbliven för att Scarlett drack som en fisk under hela graviditeten. Tyst me sej! Trappscener och sprit kan inte existera utan varandra!!!)

Han fick även två muggar…

… Keith Richards självbiografi…

… Uniteds nya bortaställ…

… Hofnerbasen…

… och strumpor, kaffe och en tipskupong! Perfekta presenter! Efteråt såg jag mig omkring med en besviken, lite vilsen, blick och sökte rummet efter ytterligare ett paket eftersom jag klart och tydligt hade sagt att han “mest av allt önskade sig en liten sheltievalp”, men jag befarar att  denna hjärtskärande gest endast misstogs för en innerlig tårtsaknad. Innan gästerna anlände sade Snorre (med en melankolisk not i rösten) att “det här var faktiskt första året som han inte kände sig överdrivet nyfiken och förväntansfull inför presenterna”, men som ni ser var det ett tal som lurade ca: ingen. Har i själva verket inte sett någon bete sig så uppspelt och extatiskt över ett par inslagna paket sedan:

“Great. I was wearing a carpet.”

Obligatoriskt kort.

Princess cards she sends you with her regard…s
Hur (jävla) mycket fyller du egentligen? En miljard?
Tjugonio år gammal – min unga, virile pojkvän har bytts ut mot ett gammalt fossil!
Jag skulle vilja resa tillbaka i tiden med dig, men det skulle väl kräva en bärgningsbil…

“Invånarna” spenderar tid med både adelsmän och internettjejer,
och fler därtill – kom igen, du sitter ju inne på några av dessa grejer!
Uppfinningsmässigt sett är den allmänt erkänd som ständig nummer ett,
slut på smulor från smörgåsbordet av ledtrådar – du äter dig mätt.

Två helt olika typer av fokus! Jag kan inte med ord börja beskriva hur smickrad jag blev över att Snorre trodde att jag ansåg att “uppfinningarnas nummer ett” var antingen kylskåpet eller spisen.

Vad puttenuttigt… MEN DET ÄR FEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL!!!

Nu när du är så gammal får du börja omvärdera saker och ting,
spegeln blir din fiende och bästa vännen insändarsidan i en morgontidning.
JB är din sista räddning, hans metod är erkänt svårslagen,
jag råder dig att besöka hans salong minst åtta timmar om dagen.

Nu är jag rädd att jag varit så
där klassiskt Anna-självisk igen.
Jag vill ju bara att du ska förstå
varför jag älskar min rödhåriga vän.

Det är trots allt insidan som räknas eller hur?
Även det artigaste intresset premieras, om du har tur.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

The world don’t know what me and Wayne might do!

av , 2011/08/24

VN:F [1.9.3_1094]
+1 1

No no! I’m a good sailor!

av , 2011/08/21

Ljuvliga älskling, den 18:e september ses vi igen! Som jag har längtat efter dig! Jag och Måns har redan bokat in ett säsong 1-maraton om några veckor, för att få tillbaka den där känslan av att man inte vill leva längre om man inte omedelbart får se nästa avsnitt, ni vet.

The bad news är att säsong 2 av Sherlock förmodligen inte kommer att visas förrän nästa år. The good news är att Irene Adler officiellt är ombord(!!!). Den här UST-näsan har fått upp vittringen och kan redan konstatera att vi med all sannolik har att göra med en tryffel av renaste guld. Nu ska jag ta på mig en klädsamt stoisk min och promenera hem i blöta kläder eftersom jag har lite ris att dela ut till tvättmaskinens inbyggda torkprogram.

VN:F [1.9.3_1094]
+1 1

- I like an honest fight and a saucy little maid…

av , 2011/08/20

- What he’s basically saying is he likes to get…

– … paid!

När jag ser tillbaka på den här perioden i mitt liv inför en framtida självbiografi, så kommer samtliga kapitel att heta: “Såhär skulle det ju inte bli. Det hade ju jag bestämt!”

Jomensåatteh. Det  bidde ingen ansvarsfull dag det här, det bidde en youtube-lördag. Vid 15 insåg jag att jag ändå inte skulle få någonting vettigt gjort innan 18.30 (då Flushed away började) så ett Jane Eyre-marathon tog vid (som fortfarande pågår. Så… många… versioner…). Vid 18.31 insåg jag att jag hade väntat i tre och en halv timme på en svensktalad film. Vid 18.40 insåg jag att, fan, skit i det, den är rätt bra ändå. Kl 20.15 har jag precis gått och köpi den (“köpi” är Borta med vinden-slang för “köpt”, och “gått” är Anna-slang för “att ligga som en oformlig val i soffan och trycka på 1-click-ordering på Amazon”).

DOCK! What’s up med det här citatet I EN BARNFILM?

“Gräv efter det i min ficka. Ficka sa jag!! Ficka!!!””

You said WHAT now?! #2: Sprang rakt in i syrrans polare Torkel (som jag pratat med ca EN GÅNG i hela mitt liv, and it was awkward even then. Våran relations absoluta höjdpunkt måste ha varit en kväll när han hälsade på mig med ett: “Hej sötis!”. På MSN. Två minuter innan han generat bad om ursäkt och förklarade att det bara var nån kompis som varit ironisk.) på Scharinska när jag var i Umeå. Han var supertrevlig och jag blev så paff över att tilltalas på ett annat sätt än “Ursäkta, du blockerar faktiskt hela dörröppningen” att denna konversation i princip var oundviklig:

Han: “Jag brukar förresten läsa din blogg ibland! Det ska bli spännande att se vems trosor det är!”

Jag: “Naw. Fast det är klart, om du nånsin hade sett ett par såna hade du förstås vetat att det där inte var några trosor.”

Han: Blank stare

Jag: Blank stare

Tjejen vid hans sida gav mig samma medlidsamma  men avståndstagande blick som om jag i förtroende ropat “NÄ MEN DU FÖRSTÅR ATT NÄR JAG FICK KLAMYDIA NU SENAST SÅ KUNDE JAG INTE SITTA NER PÅ EN MÅNAD, SÅ JAG FICK SPARKEN FRÅN MITT JOBB OCH MIN FRU LÄMNADE MIG” precis när musiken tystnat.

Han: “Eh, jaha, men du… Då ska väl jag…”

Jag: “Ehhhhh, japp! Det förstår jag!”

Ridå.

VN:F [1.9.3_1094]
0 0

You made fade – my dog will always come through

av , 2011/08/20

Ska snart åka in och jobba en sväng (det har jag i alla fall intalat mig själv i över sex timmar), men först någonting annat. Med anledning av det From Lark Rise to Candleford-avsnitt jag såg imorse som sent me weeping like a little child:

Den finaste scenen någonsin. Jävla danskar!

Jag tror att en stor del av mitt hjärta skrumpnade ihop och dog den 11e april när Izla – bara några timmar innan vi skulle till veterinären – flög ut genom ytterdörren på ostadiga gamla ben och prompt skulle delta i mitt och Hermans snöbollskrig. Jag tittar på den här bilden och försöker förstå att hon är borta, men det går inte.

Lilla Lizzie! Jag vet att vi aldrig har mötts, men jag älskar dig redan av hela mitt hjärta. Det här med att vänta till nästa sommar då kenneln kanske eventuellt om jag har tur väljer att time:a in en valpkull varav åtminstone en blir en tik och jag står tillräckligt högt upp i kön och väger 60 kilo, går med andra ord jättebra!

Och avslutningsvis:

VN:F [1.9.3_1094]
0 0